Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

To ισπανόφωνο θέατρο στο 10ο Φεστιβάλ ΛΕΑ


Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Θέατρο Επί Κολωνώ, Κεραμεικός

19:00 - 20:00
Συζήτηση «Νόλια, Λίντελ, Μπουέρο Βαγέχο, Αρλτ, Λόρκα και συνεχίζουμε...»
Το ιβηροαμερικάνικο θέατρο στη σειρά «Literatura / Teatro» των Εκδόσεων Μιχάλη Σιδέρη. Το 2013 οι Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη δημιούργησαν τη σειρά ιβηροαμερικάνικης λογοτεχνίας «Literatura», με υπεύθυνο τον ισπανιστή και μεταφραστή Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Η σειρά, ήδη στο πέμπτο έτος ζωής της, έχει εκδώσει, μεταξύ άλλων, πάντα σε συλλογικές μεταφράσεις, έξι θεατρικά έργα καταξιωμένων συγγραφέων. Στο δέκατο Φεστιβάλ ΛΕΑ παρουσιάζονται τα δύο τελευταία βιβλία της σειράς: «Απόδειξη αγάπης Το έρημο νησί» του Ρομπέρτο Αρλτ και «ΔόνιαΡοσίτα η Γεροντοκόρη» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Θα μιλήσουν οι: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Αλεξάνδρα Γκολφινοπούλου, Ματθίλδη Σιμχά, Μάγδα Σωποτινού και Μάρκος Μπρόγερ.

   * Στα ελληνικά
Με την υποστήριξη των Εκδόσεων Σιδέρη, της Κατεύθυνσης «Μετάφραση, επικοινωνία και εκδοτικός χώρος» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιταλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Abanico και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας

Δόνια Ροσίτα η Γεροντοκόρη ή Η γλώσσα των λουλουδιών

20:30 - 21:30
Θεατρική παράσταση «Δόνια Ροσίτα η Γεροντοκόρη» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα από τη θεατρική ομάδα του Abanico, σε σκηνοθεσία Εδουάρδο Λουθένα.
Η «Δόνια Ροσίτα η Γεροντοκόρη» αποτελεί τέλειο παράδειγμα του ποιητικού θεάτρου, τόσο χαρακτηριστικού του Λόρκα. Η αντίληψη περί πίστης στις ανθρώπινες σχέσεις, περί γυναίκας και προόδου και η κοινωνική κλίμακα συνυπάρχουν μες στα αρώματα του ανθισμένου τοπίου της Γρανάδας των αρχών του 20ού αιώνα.
Είσοδος ελεύθερη ώσπου να συμπληρωθούν οι θέσεις.

   * Στα ισπανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους (από τη μετάφραση των μεταπτυχιακών φοιτητών της Κατεύθυνσης «Μετάφραση, επικοινωνία και εκδοτικός χώρος» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιταλικής Φιλολογίας του Α. Π. Θ. Μετέφρασαν: Αναστασία Βακουφτσή, Χρήστος Βασιλειάδης, Σοφία Γεωργιάδου, Ευθυμία Γεωργοπούλου, Αλεξάνδρα Γκολφινοπούλου, Αικατερίνη Δημητροπούλου, Μαρία Καλουπτσή, Ασπασία Καμπύλη, Κυριακή Καραγιαννίδου, Κωνσταντίνα Κιοσέ, Παρασκευή-Μαρία Κροκίδου, Κωνσταντίνα Λαζάρου, Αναστασία Λάμπρου, Μαρία Μαλακάτα, Δήμητρα Μπακατσιά, Μαριάννα-Μαρία Ορφανίδου, Ευστρατία Παπαϊωάννου, Αικατερίνη Πλιάκη, Ματθίλδη Σιμχά, Μαγδαληνή Σωποτινού, Έλενα Χατζηκυριάκου, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος). Με την υποστήριξη του Abanico και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου