Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ηδονοβλεψίας, του Έκτορ Ακίλες Γκονσάλες



Ο άντρας πάρκαρε το αυτοκίνητο και κατέβηκε με τις αποσκευές του. Ήταν 9:00 το βράδυ. Ήταν μια αρκετά φορτωμένη μέρα, είχε επισκεφτεί πελάτες σε διάφορες επαρχίες της χώρας. Έδωσε τα στοιχεία του στη ρεσεψιόν και ζήτησε να του φέρουν φαγητό στο δωμάτιο. Κάτι ελαφρύ. Δεν του άρεσε να τρώει βαριά το βράδυ, επειδή ύστερα έβλεπε εφιάλτες. Ενόσω περίμενε, έκανε ένα αναζωογονητικό ντους και κάθισε να δει τηλεόραση. Έφτασε το φαγητό, το καταβρόχθισε με μεγάλη όρεξη και αμέσως έπεσε για ύπνο, μιας και την επομένη έπρεπε νωρίς να επισκεφτεί ένα φαρμακείο.
Σχεδόν τον είχε πάρει ο ύπνος, όταν νιώθει βογγητά ευχαρίστησης στο διπλανό δωμάτιο. Οι κραυγές γίνονταν όλο και πιο δυνατές και μάλιστα μπορούσε να ακούσει κάτι σαν μαστίγιο, λες και βασάνιζαν κάποιον. Προσπάθησε να το αγνοήσει, αλλά οι θόρυβοι διαρκώς αυξάνονταν. Κάλεσε τη ρεσεψιόν για να κάνει παράπονα και η κοπέλα τού είπε ότι το δωμάτιο για το οποίο μιλούσε δεν ήταν κατειλημμένο, αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα πήγαιναν να ελέγξουν.
Οι θόρυβοι σταμάτησαν για λίγο αλλά δύο ώρες μετά ξανάρχισαν με περισσότερη ένταση. Ακούγονταν κάτι φρικτά ουρλιαχτά. Ο άντρας έντρομος σκέφτηκε πως σκότωναν κάποιον. Ήθελε να καλέσει και πάλι τη ρεσεψιόν αλλά συγκρατήθηκε. Αυτή τη φορά θα πήγαινε ο ίδιος να το διερευνήσει.
Σηκώθηκε. Έβαλε τη ρόμπα του. Έψαξε για τις παντόφλες του και βγήκε αποφασισμένος να τελειώνει με αυτό το «πράμα» μια και καλή και να τους στείλει όλους στα τσακίδια. Χτύπησε την πόρτα με τόση μανία που παρά λίγο να την γκρεμίσει. Γύρισε το πόμολο και είδε πως ήταν ανοιχτά. Μπήκε και χαμογέλασε, η σκηνή τον συνεπήρε.

Ο Héctor Aquiles González γεννήθηκε στην πόλη του Παναμά το 1963. ανάμεσα στα βιβλία που έχει εκδώσει ξεχωρίζουν η νουβέλα El Sheriff de Panamá (2014) και η συλλογή μικροδιηγημάτων La última carcajada y otras minificciones (2013) στην οποία και ανήκει το «Voyeurista».

><>< 


Η μετάφραση του μικροδιηγήματος του Héctor Aquiles González είναι προϊόν εργαστηρίου συλλογικής μετάφρασης, παρουσία του συγγραφέα, που συντόνισαν ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και Νίκος Πρατσίνης στο Κέντρο Ισπανικής, Πορτογαλικής και Καταλανικής γλώσσας Abanico τον Ιούνιο του 2018 στο πλαίσιο του 10ου Festival LEA. Συμμετείχαν οι:

Αλεξάνδρα Γκολφινοπούλου, Κατερίνα Δημητροπούλου, Κωνστάνς
Ελμαλόγλου, Χαράλαμπος Θεοδόσης, Μαρία Καραλή, Tchoukie McCoy,
Μαρία Μαλακάτα, Αλίκη Μανωλά, Έφη Μητσούλα, Εύα Παπαϊωάννου,
Βίβιαν Πελετλή, Κέλλυ Σαμιώτου, Σταύρος Χατζής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου