Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

FIESTA DEL LIBRO LEA 2016 ~ ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΛΕΑ 2016

Η καταλανική λογοτεχνία στην Ελλάδα. 

Με αφορμή τα 700 χρόνια από τον θάνατο του Ramon Lull.


Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες και ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου. Οι ρίζες αυτής της γιορτής αυτής βρίσκονται στην Καταλονία, όπου στις 23 Απριλίου, γιορτή του Αγίου Γεωργίου, οι βιβλιοπώλες χαρίζουν ένα τριαντάφυλλο σε κάθε πελάτη που αγοράζει ένα βιβλίο.
Φέτος το Φεστιβάλ ΛΕΑ και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδη αφιερώνουν τη γιορτή στη λογοτεχνία της μεγαλύτερης «μειονοτικής» γλώσσας στην Ευρώπη, της καταλανικής, με αφορμή τα 700 χρόνια από το θάνατο του θεμελιωτή της, του Ramon Llull. Ο Ραμόν Λιούλι ήταν συγγραφέας, ιεραπόστολος, θεολόγος, αλχημιστής, φιλόσοφος, μυστικιστής, ακαδημαϊκός από τη Μαγιόρκα. Έγραψε στα αραβικά, τα λατινικά, τα προβηγκιανά και, κυρίως, στα καταλανικά.

Το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, 12:30 μμ, στο poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό), τηλ. 210-3228839

θα παρουσιασθεί ο συγγραφέας και το έργο, μια αναδρομή στην καταλανική λογοτεχνία και μια παρουσίαση σύγχρονων καταλανικών έργων μεταφρασμένων στα ελληνικά.


Συντονισμός: Pere Romero Puig -  Συμμετέχουν: Αλεξάνδρα Γκολφινοπούλου, Κων/νος Παλαιολόγος, Νίκος Πρατσίνης, Ευρυβιάδης Σοφός, Δημήτρης ΨαρράςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου