Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Festival LEA: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | «Η γη της μεγάλης επαγγελίας», του Χουάν Βιγιόρο

 

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 

Ώρα: 19.30



https://www.youtube.com/watch?v=IUBvsYLsFSc


Ο Ντιέγο Γκονσάλες είναι ένας ντοκιμαντερίστας που μιλάει στον ύπνο του. Είναι παντρεμένος με μια ηχολήπτρια που προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τι λέει στα όνειρά του. Μετακομίζει στη Βαρκελώνη, αλλά το παρελθόν τον κυνηγάει σαν εφιάλτης. Η επίσκεψη ενός παλιού γνωστού, του δημοσιογράφου Αδαλμπέρτο Ανάγια, διαταράσσει την προσφάτως αποκτηθείσα ηρεμία του… «Η γη της μεγάλης επαγγελίας» είναι μια μεταφορά για το σύγχρονο Μεξικό. Μια εκτενής ανάγνωση για τις περιπλοκές της διαφθοράς και της ζωής με τους οικείους μας όπου οι αλήθειες λέγονται όταν κοιμόμαστε. Ένας στοχασμός πάνω στον τρόπο με τον οποίο η τέχνη επηρεάζει την πραγματικότητα και τον τρόπο που η πραγματικότητα παραμορφώνει την τέχνη. Ένα μυθιστόρημα τόσο πολιτικό όσο και προσωπικό που αναδεικνύει τον Χουάν Βιγιόρο ως έναν εξαιρετικό μάρτυρα της εποχής μας. Το μυθιστόρημα έχει μεταφραστεί από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο για τις Εκδόσεις Καστανιώτη. 

Ο διάσημος Μεξικανός συγγραφέας συνομιλεί με τον μεταφραστή του, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, και τη  δημοσιογράφο Κυριακή  Μπεϊόγλου για το έργο του.

 

* Στα ισπανικά και στα ελληνικά

 Live Audio Streaming

Προσοχή! 

Για να έχετε πρόσβαση στην ταυτόχρονη μετάφραση της εκδήλωσης, κατεβάστε την εφαρμογή LiveVoice στο Google Play  ή στο Apple Store και μην ξεχάσετε να φέρετε ακουστικά!

 

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Σχολής Abanico και των Εκδόσεων Καστανιώτη. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου