Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

O Ζερβοχέρης Μεντιέτα σε νέες περιπέτειες στις Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου



Ο Σεμπαστιάν Σαλσίδο, γνωστός με το παρατσούκλι ο Σικελός, είναι ξανά ελεύθερος, ύστερα από είκοσι χρόνια φυλακής. Είναι ο αρχηγός μιας αιμοσταγούς συμμορίας πρώην στρατιωτικών και νυν ναρκέμπορων. Επιθυμεί διακαώς να εκδικηθεί τον άνθρωπο που τον έχωσε στη στενή, τον πρώην αστυνομικό διευθυντή Χεράρδο Μανρίκε. Ο Ζερβοχέρης Μεντιέτα αναλαμβάνει να τον συλλάβει ξανά, αλλά πολύ σύντομα θα αντιληφθεί ότι πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς και ανελέητους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει στην επαγγελματική του καριέρα.

          Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ζερβοχέρης έχει και άλλη μία αποστολή να φέρει σε πέρας: να βρει τον παλιό έρωτα ενός επιχειρηματία που πνέει τα λοίσθια. Ο 86χρονος Ρικάρντο Φαβέλα βρίσκεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί τού έχουν δώσει μία εβδομάδα ζωής. Η τελευταία του επιθυμία είναι να ξαναδεί τη γυναίκα με την οποία έζησε μια σύντομη μεν αλλά έντονη σχέση πριν από είκοσι δύο χρόνια, αλλά δεν γνωρίζει καν το όνομά της. 

          Η Σαμάντα Βαλντές, αρχηγός του καρτέλ του Ειρηνικού και φίλη του Ζερβοχέρη, αποφασίζει να τον βοηθήσει, γιατί και για εκείνη ο Σικελός αποτελεί μια αμείλικτη απειλή. Ποιο θα είναι άραγε το αποτέλεσμα αυτής της συμμαχίας μπροστά στον κοινό κίνδυνο; Ο Ζερβοχέρης αγωνίζεται να ζώσει τη ζωή του και την επαγγελματική του υπόληψη, και ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του.   

 

Το Εκείνη μπήκε από το παράθυρο του μπάνιου φέρνει κοντά, άλλοτε βίαια και άλλοτε τρυφερά, με τον μαγικό τρόπο του Έλμερ Μεντόσα, τους πιο αδίστακτους ναρκέμπορους της Σιναλόα με τους Μπίτλς, τον αστυνομικό επιθεωρητή Ζερβοχέρη Μεντιέτα και τους συνεργάτες του με το δίλλημα του Άμλετ, μια φαμ φατάλ με τον άντρα που την ερωτεύτηκε και τώρα αργοσβήνει σε κάποιο νοσοκομείο προσμένοντάς την.    


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου